Wie zijn wij?

Wij zijn Magdalena Troch (1961) en Rudy Van Damme (1960) , beiden gepassioneerd door alles wat kinderen aanbelangt. Deze passie is vooral ontstaan door een zoektocht in ons eigen leven, naar wat werkelijk telt in het leven. Vele workshop, cursussen en persoonlijke ontwikkelingstrajecten brachten ons, tot waar we nu staan. Wij hebben ervaren dat wanneer je gelukkige zelfstandige mensen wilt creëren, het van groot belang is dat wij, als volwassene aan onze kinderen het goede voorbeeld geven.
En dat houdt in, dat wij als volwassenen ons rugzakje met oude overtuigingen, pijnen, opgelopen trauma’s in het leven enz. oplossen en ons hiervan bevrijden. Zorg dragen voor onszelf, je medemens en de natuur.
Wij hebben ontdekt door onze eigen ervaringen, dat alles wat je meemaakt in de eerste zeven levensjaren, je verder meedraagt voor de rest van je leven.
Het leven is een constante verandering in het groeien, het opnieuw mogen bewust worden van wie wij als mens in ons diepste wezen zijn. Onze kinderen komen ons vaak deze “puurheid” als mens tonen. Het is leven vanuit de stuwing van binnenin en het is niet leven van wat andere mensen zeggen dat je bent, wat je moet doen enz. om gelukkig te zijn. Dat is de reden waarom zoveel jongeren en jong volwassenen soms de weg verliezen, doordat ze zichzelf verloren zijn, door alleen maar met de buitenwereld bezig te zijn, vandaar onze passie om dit platform neer te zetten.
Ieder kind heeft het recht om te leven vanuit zijn puurheid, zijn uniek zijn.
Elk kind heeft recht op zuiver water, natuurlijke voeding en een natuurlijke omgeving.
Elk kind heeft recht om liefde te voelen en liefde te delen; Liefde voor het leven te hebben. Vandaar dat wij dit project , ons kindje de naam: ”PURE CHILD” doopten.

Wij zijn ...

Magdalena is kleuterjuf en mindfulnessjuf. Ze zag de veranderingen door de jaren heen, de problematieken bij de kinderen op school die zich begonnen op te stapelen. Ze vroeg zich steeds af? Hoe komt dit nu? Vanwaar komen al deze moeilijkheden? Zoveel kinderen met labels, met ziekten, allergieën. Door haar zoektocht naar haarzelf en het willen begrijpen van deze veranderingen, besloot ze een jaar verlof te nemen. Zo belande ze in het aards paradijs: “ Hawaii”. Daar kreeg zij het grote geschenk om elke dag bij de wilde dolfijnen te zwemmen en in de schoonheid, de puurheid van de natuur te mogen vertoeven. Ze ontmoette hier mensen die haar lieten aanvoelen wat kinderen echt nodig hebben: -de liefde van beide ouders – een warme, veilige thuis – mindful en respectvol omgaan met zichzelf, hun medemens en de natuur – ouders die bewust zijn van het belang van natuurlijke voeding. En mensen rondom hen, die hun specifieke talent(en) zien, en hen daar in stimuleren.

Magdalena is ook auteur van het boek: “ Gezond Groeien, een nieuwe kijk op voeding voor kinderen” en maakte ook kinderverhalen op youtube: “ Magdalijn en de dolfijn, Magdalijn mediteert, Magdalijn ontwaakt, Magdalijn en de krachtspelen.”

Rudy zijn levenspad liep via de studie van kunst en oosterse vechtkunst in zijn jeugdjaren, naar de ontdekking als volwassene van de boeddhistische levensfilosofie en de hogere aspecten van psychologie (NLP) naar een levensbedreigend moment op 54-jarige leeftijd door een beroerte of cva. Door Magdalena te ontmoeten en zijn inmiddels verworven ervaring in het uitgeven van magazines, werd het idee en de visie rond Pure Child geboren in 2010 -na een gezamenlijk verblijf met Magdalena- op de Hawaiiaanse Eilanden. Ondertussen is hij grotendeels gerevalideerd en neemt hij, samen met Magdalena het ontwikkelen van de visie en de uitbouw van de Pure Child organisatie voor zijn rekening. Rudy is vader van een zoon en +opa van twee kleinzonen.

Daniëlla Sloots is ontsproten uit de Drentse klei (NL). Zij volgde een opleiding tot beeldhouwer aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Kampen. Na haar afstuderen reisde zij gedurende een half jaar door Zuid-Amerika, waarna zij terugkwam zeven jaar op een woonboot in de natuur in Den Bosch ging wonen. Daar werd haar ‘ecologisch bewustzijn’ geboren. In 2005 vertrok zij naar Antwerpen (B) en werkte zij een klein jaar in het atelier van een Antwerpse kunstenaar als restaurateur en plastisch vormgever. Vanaf 2007 combineert ze het talent voor schrijven en vormgeven voor verschillende magazines, waaronder sinds 2017 ook voor PURE CHILD. Haar interesses verdiepten en verbreedden zich en opleidingen tot (S.A.M.) -transformatiecoach en (PresentChild) kindertolk volgden. Sinds 2011 is zij mamma van een prachtige zoon: Liam. 

Als al wat rijpere ouder, is zij zich ervan bewust hoe belangrijk het is om een kind het belang van gezonde voeding, vertoeven in de natuur, vriendschap & voedende contacten, schoonheid, zelfzorg & zelfliefde, creatiekracht, dicht bij jezelf blijven, etc. mee te geven. Zij is heel blij en dankbaar om mee onderdeel te zijn van een prachtig platform als PURE CHILD, om dit soort waarden zichtbaar in de wereld te zetten!

De kinderen zijn de toekomst. Deze wereld is al te lang in onbalans. Het is tijd dat wij als volwassene onze emotionele en fysieke ballast opkuisen, zodat de nieuwe zielen, hun taak hierop de wereld kunnen neerzetten. Pure Child wil graag deze opening voor hen mee helpen creëren.